Uncategorized

Blogg

Stjärnregns blogg portal

Hos oss kan du läsa vägledarnas egna blogg inlägg.

Vi bloggar om Andligt och spirituellt- Och om vardagens insikter – budskap mm. 

Skrolla ner för att läsa alla blogg inlägg. 

 

ATT BOTA MED MAGI

 
Hej jag är agent LIA nr 68

 
Jag har alltid varit intresserad av det som vi inte kan förklara och inte bara varit intresserad, utan också upplevt det så många gånger. Förutom att vara medium och att hela, praktiserar jag shamanism, som betyder ”den som ser, eller den som vet och helar”, intresset för det mediala har alltid funnits med mig och med åren har jag förstått att det är ett arv från mina förfäder.
 
Min pappas mormor som hade ”gåvan”, brukade hjälpa folk med olika problem. Jag fick ofta följa med min farmor dit när jag var liten och var hos henne på skolloven. 
 
Farmors föräldrar bodde i ett litet skogstorp ca två kilometer mitt inne i skogen, det var bara en smal skogsväg som ledde dit. På den här tiden var bilar inte vanliga, man cyklade, körde häst eller vandrade när man skulle någonstans. 
 
Pappa bodde med sin mormor och morfar en tid när han var liten, eftersom hans far dog ung och hans mor var tvungen att arbeta som piga några mil bort, för att försörja dom. 
Han har berättat att han fick vara med om många saker som var ”konstiga”, men det var mycket spännande och det kom många människor på besök som behövde hjälp med sina sjukdomar eller ville veta om framtiden. 
Själv kommer jag ihåg en händelse när jag var ca 6 år och hade fått vårtor på ena handen och dom var väldigt besvärliga, och gjorde ont. 
Då sa farmor ,”lilla vän, så här kan du inte ha det, vårtorna ska bort”! Vi for iväg till gammeltorpet där hennes mor och far fortfarande bodde, trots att dom var gamla nu och det varken fanns el, vatten eller toalett inomhus.
 
Jag fick följa med min farmors mor in i ett rum intill och hon bad mig att sträcka fram handen. Det var lite pirrigt, men hon sa ”du ska inte vara rädd lilla LIA, det här är inget farligt och det gör inte ont”.
Hon log så vänligt och var alltid så snäll, så jag förstod att det inte var farligt. 
 
Hon tog min hand och började mumla ord, men jag kunde inte höra vad hon sa, samtidigt strök hon på min hand i ett speciellt mönster upprepade gånger, medans hon fortsatte att mumla.
Så tog hon en tråd och knöt runt vårtorna och den grävde hon ner i en blomkruka som var fyllda av jord. När det var klart sa hon till mig med ett leende och en kram,  ”nu ska du noga titta på dina vårtor varje dag och se om dom blir mindre, för när tråden har ruttnat då ska dom vara borta”.
 
Det var jättespännande och jag tittade varje dag om något hänt, dagarna gick och tillslut tyckte jag nog att några av dom hade blivit lite mindre och så småningom kunde jag verkligen se att dom krympt och dom blev mindre och mindre och tillslut var dom helt borta. Jag började undra om hon kunde trolla på riktigt och frågade mamma och hon sa, ”allt kan man inte förklara, men ja, vi kan kalla det för trolleri”, det var inte konstigare än så och det blev en naturlig del i livet. 
 
Pappa berättade också om en annan ”konstig”, men obehaglig händelse som hänt när han var liten, denna gång var det hans morfar som fick det man brukar kalla ”ett varsel”.
 
Pappa, min farmor och farfar, hade varit på besök i gammeltorpet och när dom gick därifrån såg hans morfar som också hade ”gåvan”, en stjärna som rullade på vägen bakom min farfar och då sade han på pitemål, (”hajna han lev int’ lääng”) det betyder ”den här, han kommer inte att leva länge till” och det stämde, för min farfar dog någon tid efter denna händelse, bara ca 24 år gammal när pappa var 4 år. 
 
Det här är samma kraft som än idag används för att hela, stämma blod eller ta bort vårtor. Orden sägs laddas med magi och det ger botaren kraft och det förstärker tron på att det botar.  
Dessa ord eller formler är personlig egendom och ärvs ofta från någon i släkten eller från en vän,  som då anser att man är mogen att ta ansvar och att kunna förvalta denna ”gåva”.
När man ger bort en formel sägs det att man själv förlorat kraften och förmågan att använda den. 
Formeln bör ges till en yngre person, annars tappar den sin laddning. 
 
En formel för att ta bort värk, sjukdomar och liknande kan vara enkelt och ofta avslutas med att åkalla Gud Fader, Sonen och den Helige Andes namn, Amen. Här nedan ett exempel på hur det kunde lyda. 
”Din värk och vedermöda de skola torka bort, som döder man i mull och dagg i solens sken. 
I Faderns, Sonens och den Helige Andens namn. Amen”.
 
Ja, att min pappas mormor kunde ”trolla” så att vårtorna försvann, var en stark upplevelse och ett fint minne som jag bär med mig än idag och som har påverkat mycket i mitt liv. För det man ser och upplever ger starka avtryck och att tro på och förstå att det finns mer än vi kan förklara ger kraft och hopp. 
 
Kanske har du också varit med om något liknande eller känner du någon som har denna kraft eller gåva att hjälpa andra, skriv och berätta, så att vi alla kan få ta del av det.
 
Kramar från  LIA
Agent nr 68

Meddelande från änglarna.

 

Med jämna mellanrum kom samma kort upp ur orakelkortleken, nämligen kortet Healing.

”Detta är ett kraftfullt kort som handlar om styrkan i att be.”

”Detta är även ett budskap om dina healingförmågor och ett kall från himmelen att du ska använda dina talanger till att hjälpa andra på ett mer kraftfullt sätt.”

Första gången jag märkte av att mina förmågor gav effekt, var en natt när min pojk på tre är hade svår växtvärk i benen. Jag masserade och masserade men inget ville hjälpa. Tillslut riktade jag mig ut. Snälla hjälp mig att lindra. Samlade mig och en liten stund efter hörde jag en inre röst vägledde mig vart jag skulle lägga mina händer. Värmen strålade ut ur mina händer och ett vackert vitt ljus tillkom. Pojken lugnade sig snabbt och somnade gott.

Jag ger mina djur healing och då framförallt mitt gamla ardennersto Freja.

Första gången jag gav Freja healing började jag ovanför ena frambenet. Men ganska snart fick jag meddelande från min healingguide att fortsätta bak till korset, man kan säga högst upp på rumpan.

Energi och värme strömmade ut från mina händer och ett blå/lila ljus omgav området. Jag gick efter det vidare och fortsatte med bakbenen.

Jag är fortfarande ny inom detta område och jag har fortfarande mycket att lära. Jag är så tacksam för min gåva och glad att jag till slut lyssnade och började inom detta.

Förmågan att kunna ge healing till mina djur, har fört mig närmare och gett mig en annan förståelse för mina djurs mående.

Våga lyssna inåt och följ era drömmar.

Kram Stina

Möten med vattnets gudinna Ran.

Agent 31# Birgitta
 
Nu var det länge sen jag skrev här på bloggen. 
Denna gången tänker jag berätta om en omtumlande resa jag gjort på min resa i den shamanska världen, så här är ett sätt att resa i de olika världarna.
Möte 2 kom i helgen och det berättar jag om en annan gång.
 
Den senaste uppgiften bestod i att möta mitt födelse vatten som är Schillerälven i Filipstad.
Jag har alltid haft svårt med att hamna under vatten men här hade jag inget val.
 
Började med att öppna sacred space och kallade in min hjälpare. 
 
Därefter satte jag igång igång you tube med shamansk trumning, la mig tillrätta på madrassen, andades djupt, sa mitt syfte och släppte taget.
 
Jag skickade ner min svans djupt på platsen och krokade fast mig för bästa kontakt ( den löper ut från svanskotan och fungerar som ett ankare men först och främst att ta kontakt med platsen).
Jag vadade ut i vattnet, det kalla mörka vattnet,  ända tills jag inte kände botten längre, jag sögs ner i vad jag upplevde som en lång mörk tunnel.
Själva resan ner var jobbig känslomässigt men det fanns ingen annan väg att ta.
 Efter vad jag upplever som lång tid så åker jag ut i ett starkt vitt ljus in i famnen på en omhändertagande energi,, jag uppfattar energin som små energiprickar.
Hon fångar mig, tar hand om mig som man tar hand om ett litet barn, ger mig näring och kärlek. 
 
Hon visar mig att djupa känslor som finns under ytan fyller en funktion och inget man ska fly ifrån. 
Hon säger att arbeta med det dolda är att sätta sin själ fri och det är vad jag ska göra. 
Jag stannar kvar en stund och bara är, lär mig känna igenom min rädsla för djupt vatten. 
Det händer en hel del med mig under denna stund men det tar lite för lång tid att skriva om men jag kan säga att man kan fly från sig själv hela livet eller välja att arbeta med sig själv.
 
Jag är en krigare så jag väljer att möta alla delar av mig, om jag aldrig våga ta utmaningarna så växer jag inte till min fulla potential ❤
 
”Hooo” Birgitta

 

Det är du som bestämmer hur din morgondag ser ut

Vilken situation man än befinner sig i så kan man bestämma sig för att göra det bästa av den. Om man inte trivs så kan man gå ifrån den om det är möjligt rent fysiskt eller i alla fall välja att tänka ett positivt tankemönster.

Det där positiva tankemönstret sätter prägel på hur livet ser ut och det gäller att tänka positiva tankar om sig själv i första hand. För hur man ser på sig själv speglar mycket av sig på hur man ser på sin omvärld.

Känner man sig bitter och vill hämnas till exempel så kan det bero på att man egentligen inte har förlåtit sig själv för något. Då finns det en risk att man blir bitter liksom och har problem med att känna förståelse för andra människor bara för att man inte har ett kärleksfullt förhållningssätt till sig själv.

Det finns många människor som jag inte förstår kan jag säga, men däremot så känner jag en förståelse och acceptans i att vi är individer och måste inte ha samma uppfattning. Man kan ju inte utveckla någon annan människa men man kan ändra sitt förhållningssätt. Jobba med sin egen personlig utveckling.

Jag får ofta till mig budskap om att vi alla behöver våga älska oss själva, Universum vill att vi gör det!

Om man bestämmer sig för att möta varje dag med ny positiv energi så låter det inte vänta på sig att livet självt, vardagen blir mer positiv =D

Kram/Viola

En oinbjuden gäst i ett odödligt förhållande Av Jeppe Nr 67

I ett förhållande så tänker dom flesta av oss att siffran 2 är traditionellt och respektabelt men ibland så händer saker på vägen som gör att 2an blir en 1a och att den andra hälften startar upp med någon ny. Men om den andra börjar med något nytt men du är fortfarande investerad är ni då 3?

Att veta att personen som man älskar är med någon annan kan driva en galen och man kan göra saker som man aldrig trodde låg i ens egna karaktär tidigare. Jag lyssnar och är inte en självförnekande individ så när jag märker hur många där är som ringer om detta scenariot just nu så känner jag att det är dags att skriva om det. Att vara ung är inte ett brott och oavsett ens riktiga ålder så är många av oss unga i kärleken. Vi är i något och ser stenarna falla och murbruket flagna i förhållandet men vi kan inte tänka på det värsta alternativet, att det är på väg att ta slut. Ibland så är vi den som avslutar det och ibland den som blir lämnad. Oavsett vilken väg vi har gått så har vi hamnat här tillsammans och jag tror det är meningen. Jag har skrivit tidigare om vad kärlek är för mig och hur smärtsamt det kan vara men om man står där när dimman av ens uppbrott har lagt sig och man vet att jag är inte färdig. Jag har mer att säga dig, jag älskar dig, jag kommer inte vara lycklig med någon annan. När det händer så måste man göra ett val antingen så hatar man personen för att kunna få ett ordentligt avslut på det. Man kan provocera den andra för att få igång ett gräl som visar sitt ex i deras värsta ljus bara så man kan vända sig om och känna att jag har ingenting kvar att ge denna personen. Eller så måste man ge det ett försök till för smärtan av att veta att man kan dölja sina känslor och dejta eller till och med hoppa in i ett nytt förhållande och medvetet låta ännu en person få sina känslor sårade på kuppen av ens egna brustna hjärta är så tragiskt och fruktansvärt torterande mot alla inblandade.

Mitt råd är att om det har gått en längre tid sen förhållandet tog slut och du känner att du har vuxit från det men du är fortfarande förälskad i personen så ge det en chans till det är vad du behöver men var vaksam på att ni måste lära känna varandra på nytt och att där är en chans att saker inte kommer komma tillbaka till hur dom var, mognad är inte bara för en halva av ens förhållande utan för båda.

Om uppbrottet skedde nyligen så hade jag informerat den andra om hur mina känslor är oavsett om jag är rädd för att bli till åtlöje för det blir i så fall ett avslut vilket man måste få för att kunna börja om. Eller så blir det en ny möjlighet att kunna läka och reparera tillsammans. Ärlighet är alltid det man kommer längst på.

Så här står vi tillsammans, vilsna och med 1000 tals frågor och funderingar. Den vanligaste frågan är tyvärr den som sällan blir sagd och lyder ”ska jag vänta på honom?” ibland så sätter sig två sårade människor sig i nya förhållanden för att lägga ett bandage över det som har varit och för ens egen del så är det enklare att kunna slita av ens förband och ge sig in i den ljuva smärtan igen oavsett om man har fått några känslor för sin nya partner eller inte. När det kommer till den andra halvan däremot så är det ett jobbigare scenario. Där kan personen genuint ha fått känslor för någon annan och gjort en stor investering till att prova lyckan på ett nytt ställe. Om det är så situationen ligger till så konfrontera och vänta inte, beskriv så tydligt som möjligt i ett möte , telefonsamtal eller sms hur du känner även om du inte får någon respons. Du vet att orden har kommit fram och du lägger över den grymma känslan av att allting vilar på dina axlar. Nu är det upp till din kärlek att visa sin vilja och hitta motivationen till att lämna dig eller återvända. Vänta inte för väntans skull utan om du känner att du måste vänta så prioritera något annat än ditt kärleksliv för att inte bli galen eller besatt. Jag rekommenderar ofta till er att gå ut och dejta för det är den perfekta saken att göra om du inte är helt säker. Många är skeptiska till det och jag förstår helt hur ni känner men många glömmer bort att ordet ”dejta” i det moderna språket är inte något seriöst. Bara för att man dejtar betyder inte automatiskt att man gör en investering i kärlek med den personen utan det bestämmer man tillsammans med personen som man börjar träffa. Att dejta är det perfekta sättet att kunna få utlopp för närheten man saknar och att kunna ha något att se fram emot medans man väntar på personen som är rätt.

Där är den tredje personen i detta också och den personen är tyvärr den som kommer lida mest. Du kan få höra att din ex partner älskar er lika mycket och att där är genuint känslor för er båda men oftast så är där alltid en som man älskar mer. Och det är den större kärleken som måste bli prioriterad. När vi är romantiker så är kärlek inte den moderna versionen. Vi lever inte efter moderna standards utan vi försöker hitta våra övertygelser i ett modernt samhälle. Kärlek varar och jag minns mitt första förhållande och jag frågade ”har du fortfarande några känslor för ditt ex?”och han svarade mig så här ”jag tror aldrig man slutar älska ett ex för man har minnen tillsammans, utan man hittar någon som man älskar mer!” självklart så blev jag orolig och fundersam men ju mer jag tänkte på det ju mer har jag insett att han har helt rätt. Vissa människor sätter standarden och vi får inte låta oss själv att sänka den. Och även om vi är medlidande människor så är ändå denna tredje personen ett hinder för ens egen lycka så tänk på personen så här, jag önskar hen ett lyckligt liv men på ett annat ställe tillsammans med någon annan. Jämför dig aldrig med en 3a för 3an är den som blir jämförd med dig.

För dom av oss som har tur så har vi fortfarande kontakt och kan få höra av personen att kärleken fortfarande brinner som den en gång gjorde. Han har kanske valt att stanna kvar av respekt för vad dom gått igenom eller att den tredje personen inte är stark nog för att bli lämnad. När man är i den situationen så ska vi bara sätta oss ner och ta det lugnt och bygga på en vänskap under tiden. Och kom ihåg att gör ingenting med din andra hälft medans han är i en relation för du vill inte tvinga honom att sänka sin standard på grund av lusten som är mellan er. Hur du vinner honom är så du förlorar honom.

Du är inte ensam i detta utan jag är där med dig// Jeppe

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *